Wijnhandel Nijsink
HomeWijnwinkelWijn receptenAanbiedingenNieuwe wijnenOlijfolie
Winkelmandje: € 0,00

Bestelling afronden
 
Kies uw wijn
Type Wijn

Prijsrange

Land

Streek

Druivensoorten

Wijn spijscombinatie

Merk


Opnieuw zoeken
Nieuwsbrief voordeel!

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Klantenservice
klantenservice
 

<< Terug naar overzicht

Domaine de la Baume Chardonnay

Domaine de la BaumeWitte wijn
FrankrijkLanguedoc en Roussillon

inhoud 0.75 liter

Van: € 8,99
Voor: € 7,95 per stuk

Aantal: bestellen
Extra informatie


Omschrijving

Als u stilstaat voor de fa‡ade van˙Domaine de la Baume˙zult u de historie voelen van meer dan 300 jaar Frans Mediterrane traditie. Het domein betreden via de 'grand old' poorten van de Estate is als reizen door de tijd naar een andere manier van leven. Verborgen bij de eerste aanblik echter is de niet aflatende inspanning van het moderne˙La Baume˙en het team van medewerkers dat gedreven is om wijn van allerhoogste kwaliteit te produceren. Onze wijnen zijn meermaals˙bekroond. Door gebruik te maken van alleen het allerbeste fruit uit de regio, moderne installaties en internationale wijn productietechnieken, behoort˙La Baume˙al meer dan 10 jaar tot de voorhoede van wijnproducenten in de˙Languedoc regio.

Streek

Languedoc en Roussillon

Herkomst

Vin de Pays d'Oc

Bijzonderheden

"De naam˙Domaine de la Baume˙is een afgeleide van hetOccitaanse˙woord ""baume"" dat grot betekent in het Frans. Hiermee worden de grotten bedoeld die gebruikt werden voor opslag door bronshandelaren in de 14e eeuw. De hoofdgebouwen van het domein werden 350 tot 150 jaar geleden gebouwd van steen uit een lokale groeve. Letterlijk vertaald betekent Languedoc˙""Taal van de Oc""˙en verwijst daarmee niet alleen naar de streek maar ook naar haar kenmerkende mensen en kenmerkende taal. Breed genomen ligt˙de Languedoc-Roussillon˙tusen de Provence en de Spaanse Costa Brava. De Languedoc beslaat het gebied ten noorden van de stad Perpignan tot aan de rivier de Rhone. Roussillon strekt zich uit van net ten noorden van Perpignan tot de Spaanse grens. Met volop zon, rijke regenval en een mild seizoensklimaat is de Languedoc-Roussillon een ideale omgeving voor het verbouwen van wijngaarden. In de Languedoc worden al sinds de vijfde eeuw na Christus wijngaarden verbouwd. De jaren '80 markeerden het begin van de hergeboorte van de Languedoc-Roussillon. De introductie van de nieuwe Vins de Pays d'Oc categorie in 1987 maakte de Languedoc-Roussillon een van de meest aansprekende wijngebieden ter wereld, die nieuwe wijnen produceerde voor een nieuwe generatie wijndrinkers. In de jaren '90 werd het gebied aantrekkelijk voor investeringen, zowel van internationale investeerders als van producenten uit andere grote wijnproducerende streken in Frankrijk. De combinatie van deze investeerders en de introductie van marktgerichte wijnen door de al aanwezige grote co-operaties, heeft ervoor gezorgd dat Languedoc-Roussillon goed op weg is zijn volledige potentie waar te maken. De mogelijkheid wijnen van topkwaliteit te produceren - AOC en VdP - is de weg die, volgens velen, nu bewandeld moet worden. Vandaag de dag is de Languedoc-Roussillon nog steeds de grootste wijnstreek ter wereld voor de productie van wijndruiven, met om en nabij 330.000 hectare wijngaard, genoeg voor 39% van de Franse productie en 4% van de productie wereldwijd."

Wijnkaart

Een intens boeket van verse abrikoos en sappige witte perzik. De smaak is vol en smakelijk met tonen van witte peper.

Spijssugestie

Als aperitief, bij Aziatische gerechten, vis in saus en wit vlees.

Serveertemperatuur

8-10 graden celcius

Soort

Wijn

Ligging wijngaard

Domaine de la Baume is gelegen in het hart van de Languedoc bij Servian, aan de N9 tussen B‚ziers en P‚zenas. Het ligt 20 kilometer landinwaarts van de Middellandse Zee, 50 meter boven de zeespiegel. Bijna 23 hectare van de in totaal 60 hectare grond zijn momenteel beplant. 6 ha Chardonnay, geplant in 1993/ 1994, 3,10 ha Voignier, geplant in 1993, 3,12 ha Merlot, geplant in 1983 (het enige overgebleven deel van de oorspronkelijke wijngaard) 2 ha Merlot, geplant in 1994, 3,68 ha Cabernet Sauvignon, geplant in 1994, 3,91 ha Syrah, geplant in 1999. De 19e-eeuwse stenen wijnkelder huisvest een moderne wijnmakerij met een ultramodern druiven opvang- en persplatform, een roestvrij stalen vat met een capaciteit (in de maak en opslag) van 27.500 hectoliter, een laboratorium en proeverij, en een kelder met klimaatbeheersing voor 750 wijnvaten (2,25 hl).

Druivensoort

100% Chardonnay

 
zoeken

Ideeën & tips
  • Grand Cru wijnen met karakter
  • Olijfolie
  • wijn van de maand
   
WIJNHANDEL NIJSINK
Over ons
Klantenservice
Algemene voorwaarden
Contact
SERVICE
Levertijden
Veel gestelde vragen
Disclaimer
BETAALGEMAK
Veilig betalen

VOLG ONS